Få veiledning

Vil du gjøre verden til et bedre sted?

Vi gir deg tips og råd basert på prinsippene til effektiv altruisme
Verden trenger deg som har lyst til å gjøre en forskjell. Det er mange verdensproblemer der ute, så det kan være vanskelig å finne ut hvordan du kan bidra.

I våre veiledningssamtaler hjelper vi deg legge gode planer for karriere, prosjekter eller donasjoner basert på prinsippene til effektiv altruisme. Vi er en støtte i prosessen og kilde til ressurser og nettverk så du kan fokusere og finne meningsfulle jobber eller prosjekter som løser verdens viktigste problemer.
Slik kan vi hjelpe deg
Vi gir råd om hva du bør tenke på når du vurderer dine alternativer. Vi kan også finne verdifulle ressurser du kan lære av og vi kan sette deg i kontakt med personer som allerede kjenner godt til det du forsøker å oppnå. Det er helt gratis.

Så langt har vi veiledet over hundre personer i Norge, og våre kollegaer i andre land som vi lærer sammen med mange hundre flere. Det passer ekstra godt å ta en prat om du har en nært forestående beslutning som å velge studium, bytte jobb, eller du tenker å engasjere deg i et nytt prosjekt eller organisasjon, eller om du vil gjøre mer i posisjonen du allerede er i.

Vårt fremste tips kan du få med en gang: Sjekk ut ressursene til 80,000 Hours.
De er vår største inspirasjon og kilde til relevant forskning og råd.
Kjenner du ikke til dem fra før, anbefaler vi å starte her.
Hjelpe deg legge gode planer
Vi kan hjelpe deg evaluere dine planer, finne hull eller gi helt nye perspektiver.
Utvide ditt nettverk og ressurser
Vi setter deg i kontakt med andre med relevant erfaring og like interesser.
Bedre følge opp dine planer
Planer er bare nyttige om de gjennomføres. Vi hjelper deg å nå dine mål om å forbedre verden.
Her er noen av dem vi har pratet med
 • Hvis det ikke var for veiledningssamtalene tror jeg ikke jeg ville hatt den jobben jeg har i dag. EA Norges veiledere har ideer, verktøy og entusiasme som hjalp meg å komme fram til helt konkret hva jeg ville og steg jeg kunne ta.
  Therese Larsen
  Fagkonsulent i Dyrevernalliansen
 • Samtalene med Eirin i EA Norge har hjulpet meg å sette ord på hva jeg ønsker å bruke tiden min på. Det har vært veldig fint å snakke med noen som ser balansegangen mellom å oppnå målene sine og å passe på at man har det bra underveis. Jeg har fått gode oppfølgingsspørsmål og har blitt gjort oppmerksom på stillingsutlysninger som var veldig relevante for hva vi snakket om.
  Anonym
 • Jeg strevde en del med å balansere hverdagen, rekke rundt med gjøremål i tillegg til studieteknikk. Etter å ha hatt noen samtaler med Eirin fikk jeg hjelp til å prioritere det jeg syntes var viktig og legge plan for å teste ut ulike studieteknikker og lesemetoder. Selv om ikke alle metodene fungerte for meg gjorde det at jeg testet ut ulike teknikker at jeg kom meg ut av en dårlig vane.
  Bettina Wold
  Bachelorstudent i politisk økonomi på NTNU
 • Jeg er kjempeglad for at jeg har fått muligheten til å ha veiledningssamtaler med EAN, de har hjulpet meg stort både på privat og i organisasjonslivet. Som leder for organisasjonen World Saving Hustle og med mange andre prosjekter på siden, så er det alltid godt å ta et pust i bakken, stoppe opp og evaluere hvilken retning livet er på vei. Jeg får alltid hjelp til hvor jeg kan finne svarene jeg leter etter. Som en person som er opptatt av å være effektiv i arbeidet for å hjelpe andre, så vil jeg absolutt anbefale andre som tenker likt å be om veiledning. Jeg kommer garantert til å forsette en god stund, siden det er veldig fornuftig bruk av min tid.
  Martin Skadal
  Grunnlegger og leder av World Saving Hustle
Slik fungerer det
1
Meld din interesse
Følg linken over for å melde din interesse for veiledning.
2
Forberedelser
Vi tar kontakt for å avtale tidspunkt og du fyller ut et skjema med forberedelser. Det tar ca 20-30 minutter.
3
Veiledningssamtale
Veiledningssamtalene varer normalt 45-90 minutter. Enten som fysisk møte eller som videosamtale.
4
Oppfølging
Vi følger opp og sender nye tips, relevante kontakter og muligheter som dukker opp om de er nyttige for deg.
Passer dette for deg?
Våre veiledningssamtaler krever litt innsats og forberedelser fra deg for best resultat. Vi ønsker å dekke alle de viktigste hensynene for deg i avgjørelsen du skal ta.

Standardopplegget består av at du fyller ut et skjema med spørsmål om din situasjon og tanker videre. Dette er både for å starte tankeprosessen din og for å gi oss et godt grunnlag før samtalen. Vi ringes eller møtes til avtalt tidspunkt for å snakke igjennom dine alternativer og våre tips for mest effektivt å vurdere dem og ta en beslutning. Deretter får du en epost med notater fra samtalen og personlig tilpassede tips og ressurser som du kan gjennomgå selv.

Du bør være forberedt på å bruke minst 3 timer totalt, og mer om vi avtaler flere møter.

Erfaringsmessig passer veiledningssamtaler godt for deg som:
 • Har en grunnleggende motivasjon for å utgjøre en størst mulig positiv forskjell i verden
 • Har tenkt nøye på hvilke verdensproblemer du mener er viktigst å bidra til å løse, eller har en plan for hvordan du kan finne ut av det.
 • Er kjent med ressursene til 80,000 Hours og har lest deres Key Ideas
 • Har en konkret avgjørelse å ta, eller du ønsker å lage/revidere en konkret plan

Vårt fremste tips til de fleste andre er å sjekke ut 80,000 Hours sine åpent og gratis tilgjengelige ressurser. De er vår største inspirasjon og kilde til relevant forskning og råd. Er du ikke kjent med dem fra før, anbefaler vi å starte med deres Key Ideas.
Hva vi kan tilby
 • Tips og bredt nettverk for karriereplanlegging og økt produktivitet uansett fagfelt og problemområde
 • Metoder for å finne ut hvilket verdensproblem du burde fokusere på
 • Kontakter og veiledning for å søke EA-relevante stillinger, stipend og verv
 • Øvelser for å utfordre din status quo og generere og vurdere nye alternativer effektivt
 • Ressurser for å ta godt vare på seg selv
Meld interesse til veiledningssamtale
Ved å trykke "Meld interesse" aksepterer du at vi behandler din informasjon i henhold til vår personvernserklæring
Hvorfor driver EA Norge med dette?
Vårt mål er å mobilisere mennesker til det beste for verden

"Målrettet innsats er vår beste sjanse til å løse de viktigste problemene i verden. Vi vil inspirere og veilede tilhengere av effektiv altruisme til å legge gode planer for sin framtid, og å sette dem ut i livet." - Fra EA Norges strategidokument

I tillegg til penger og gode ideer trenger vi flinke folk som kan utnytte sitt potensiale til å løse de viktigste problemene i verden. Gjennom veiledningssamtaler vil vi hjelpe medlemmer og andre interesserte i effektiv altruisme til å bedre bruke sin tid og kunnskap på å forbedre verden. Å hjelpe andre utgjøre en større positiv forskjell er like viktig som den forskjellen vi kan utgjøre selv. Dette mener vi er kjernen i hvor viktig effektiv altruisme er som en bevegelse. Vi hjelper hverandre å finne en større, felles løsning på de viktigste problemene i verden.
En siste ting

Tenk på oss som din heiagjeng og støtteapparat. Vi er på laget ditt, og ønsker å gjøre det vi kan for å hjelpe deg oppnå det du vil. Ikke vær redd for å spørre oss om å gjøre noe for deg eller endre måten vi samarbeider på. Vi har mye å lære, og vil gjerne bli bedre på alt vi gjør.
Ikke interessert i veiledning nå?
Vil du fortelle oss hvorfor?
Ved å trykke "Send" aksepterer du at vi behandler din informasjon i henhold til vår personvernserklæring

Andre relevante ressurser
Skriver du bachelor, master eller PhD?
Effective Thesis er til for studenter som ønsker å gjøre noe meningsfylt med sin bachelor-, master- eller doktorgradsoppgave. Få inspirasjon eller rådgiving fra eksperter innen ditt fagfelt!
Meningsfulle karrierer på podcasten Kvartlivskrise
Vi anbefaler også podcasten til 80,000 Hours
ANBEFALTE ARTIKLER