8. august 2015
Prioritering
EA NTNU
Kunsten å velge det beste

Uansett hvor mye vi enn måtte ønske det, så har vi begrenset med ressurser. Det betyr at vi til enhver tid må prioritere hva vi skal bruke penger på, i bistandssektoren så vel som ellers i vårt daglige liv. Hvis vi velger å bruke pengene på gratis skolebøker, så kan vi ikke bruke dem på medisiner eller vaksiner. Mange prosjekter har gode positive virkninger. Men vi vil finne ut hvilke som er aller best!

Det finnes flere organisasjoner som analyserer hvilke bistandsprosjekter som hjelper aller mest. Slike prosjekter er de vi burde prioritere fordi vi da få bedret livene til flest mulig mennesker. En av disse organisasjonene er GiveWell. De har analysert utallige organisasjoner for å estimere deres effekt. Av disse trekker de frem de tre mest effektive hvor du får aller mest ut av pengene dine. Du finner dem blant deres "Top charities".

Vi mener at vi alltid bør forsøke å hjelpe flest mulig mest mulig, og at vi dermed alltid bør prioritere de mest effektive prosjektene.

»
Som medlem får du:


– Invitasjon til egne arrangementer i regi av oss og andre vi samarbeider med
– Invitasjon til et livlig internforum på Slack, kun for medlemmer
– Stemmerett på Landsmøte
– Gi din støtte til det Effektiv Altruisme Norge står for og jobber med
– Mulighet til å være med på prosjekter i regi av EA Norge, hvis du vil


Er du allerede medlem av en av lokalgruppene våre, ved NTNU, UiO eller i Bergen, så er du også automatisk medlem av Effektiv Altruisme Norge og trenger ikke melde deg inn.